Jaka jest różnica pomiędzy kawą świeżo paloną, a kawą z produkcji przemysłowej? Każdy smakosz kawy bez większych problemów rozróżni oba gatunki. Ziarna kawy z produkcji przemysłowej palone są na specjalnych liniach produkcyjnych, a następnie zostają paczkowane, pakowane i rozsyłane po całym świecie. Czas od palenia ziaren do momentu, aż kawa trafi na półkę w sklepie, to zazwyczaj od 3 do 6 miesięcy. Nietrudno się domyślić, że najcenniejszy aromat zdąży się już uwolnić, nawet pomimo próżniowego pakowania. Kawa świeżo palona produkowana jest w niewielkich manufakturach, zostaje natychmiast pakowana i w ciągu kilku dni trafia na półki w sklepie. Parząc taką kawę w domu, masz pewność że była palona maksymalnie do 14 dni wstecz. To właśnie dlatego tak intensywnie czujesz jej smak i aromat. Jeżeli w twoim mieście nie ma sprawdzonej palarni kawy, świeżo palone ziarna arabici lub robusty kupisz w sklepie xcafe.pl. Samodzielnie wypalamy najlepsze gatunki kaw z Indii, Afryki i Ameryki Południowej, oferując je w bardzo korzystnych cenach i opakowaniach różnej wielkości.
Poniżej przedstawiamy ofertę sklepu xcafe.pl kaw świeżo palonych:
Kawa świeżo palona Arabica Brazylia Santos
Kawa świeżo palona Arabica Indie Monsooned Malabar AA
Kawa świeżo palona Arabica Mexico Finca Aurora Speciality Edition
Kawa świeżo palona Arabica Kenia AB+
Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą sklepu xcafe.pl
Źródło: Kawa świeżo palona, Palarnia kawy